Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, fırınlanmış, patates, piliç, püresi, turplu, yaban

Biberli Fırınlanmış Piliç ve Yaban Turplu Patates Püresi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Fırınlanmış Piliç ve Yaban Turplu Patates Püresi



Malzemeler:2 yemek kaşığı Knorr Baharatlı&Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi
2 adet Knorr Fırın Poşeti (Çeşni paketinden çıkıyor)
2 adet derili tavuk yada piliç göğsü
7-8 çay kaşığı tane karabiber (karışık renkli olabilir beyaz, kırmızı ve yeşil)
1 adet muskat (hint cevizi)
1 yemek kaşığı tuz
1 adet orta boy havuç
5-6 diş sarmısak
1 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal taze kekik
3-4 dal taze mercan köşkü
2 çay bardağı zeytinyağı
Haşlanmış sebzeler ve püre için:
4 adet orta boy taze patates
4 yemek kaşığı krema
100 grrendelenmiş parmesan peyniri
6 adet taze bebek kabak
6 adet taze soyulmuş bebek havuç
4-5 küçük parça brokoli
4-5 adet fındık turbu (küçük turp)
200 grtereyağı

Yapılışı:
1- Tane biberleri kaşığın tersiyle ya da havanelinde kırıp geniş bir borcama serpin
2- Muskatı karabiberlerin üzerine rendeleyin ve diğer baharatların tamamını (taze kekik ve mercanköşkü dahil) Baharatlı&Sarımsaklı tavuk çeşnisini tepsiye serpin
3- Son olarak zeytinyağını baharatların üzerinde gezdirin
4- Piliç göğüslerini önlü arkalı bu sosa bulayın
5- Soyulmuş yarım havuç, soğan ve sarmısağı iri iri doğrayıp piliç ile birlikte aynı poşete koyun ve tereyağının yarısını poşete ilave ederek ağzını kapatın
6- Kapattığınız poşetin üzerine bıçak yardımıyla 1-2 delik açarak önceden ısıtılmış 180 fırında 10 dakika pişirin
Haşlanmış sebzeler ve Püre yapımı:
1- Mini sebzeleri yıkayıp bol suda haşlayın Sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir tutam ezilmiş karabiner biber ekleyin ve servise hazır hale getirin
2- Patatesleri soyup haşlıyın ve püre haline getirinParmesan peyniri, tuz, biber, krema ve tereyağı ekleyerek pürenizi tatlandırın
Servis tabağına önce tavuklarınızı daha sonra püre ve haşlanmış sebzelerini yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.