![]() |
Tokat Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tokat TavasıMalzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı (kemiksiz) 150 gr kuyruk yağı (kuşbaşı doşranmış) 4 orta boy patates 2 adet kabak 2 adet patlıcan (çekirdeksiz) 250 gr arpacık soğan 2 baş sarımsak 500 gr domates 4 adet yerli biber 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kaya tuzu Hazırlanışı: Sebzeler domates hariç et büyüklüğünde kuşbaşı doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() Etler , etlerin üzerine son olarak kuyruk yağı dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu malzemeler 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından alınan ve servise hazır hale getirilen tava kaşık yardımı ile malzemeler fazla ezilmeden karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|