![]() |
Orman Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orman Kebabı500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 2 adet çarlisyon yada tatlı kırmızı biber 2 adet ortaboy patates 2 adet ortaboy havuç 2 adet ortaboy kuru soğan 1 ![]() İsteğe göre 2 adet kabak 2 yemek kaşığı un tuz karabiber kekik Yapılışı: 1- Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun ![]() 2- Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() 3- Küp küp doğradığınız havuçları 2 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ![]() ![]() 5- Yumuşayan patateslere bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika dah apişirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine kızarmış kabakları ve kekik ekleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|