Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, orman

Orman Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı



500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet çarlisyon yada tatlı kırmızı biber
2 adet ortaboy patates
2 adet ortaboy havuç
2 adet ortaboy kuru soğan
15 bardak sıcak su
İsteğe göre 2 adet kabak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı:
1- Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun
2- Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun Biberleri ekleyerek 2 dk daha kavurun
3- Küp küp doğradığınız havuçları 2 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin) Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin (tuzu bu aşamada eklememizin sebebi etlerin sertleşmesini önlemek)
4- Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Kabakları küp küp doğrayarak kızartın
5- Yumuşayan patateslere bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika dah apişirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine kızarmış kabakları ve kekik ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.