Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, galeta, sarımsaklı, tavuk, unlu

Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk



Malzemeler:
4-6 adet tavuk göğsü veya kanat
1 su bardağı galeta unu
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

1- Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın
2- Teflon tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın
3- Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın
4- Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizinFırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirin
Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.