![]() |
Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı TavukMalzemeler: 4-6 adet tavuk göğsü veya kanat 1 su bardağı galeta unu 100 gr tereyağı 4 diş sarmısak (iyice dövülmüş) 8-10 dal maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: 1- Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın ![]() 2- Teflon tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın ![]() 3- Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın ![]() 4- Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizin ![]() ![]() Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|