06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yaprak Dolması
Malzemeler:300 gr salamura asma yaprağı
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası varsa tatlı biber salçasıda olur
2 adet orta boy domates
Tuz,
karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane
3 su bardağı kaynar su
Servis için Yoğurt
Yapılışı:
1 Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dk kaynatın, kaynayan yaprakları süzgeçe alarak süzün ve soğuk sudan geçirin Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin, pirinci ılık suda yıkayarak süzün
2 Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi fotoğrafta gördüğünüz gibi bir geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun
3 Asma yaprağını düz bir zemine alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı),
4 Sardığınız dolmaları boşluk bırakmadan fotoğraf 6’ da ki gibi tencereye dizin Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın
5 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve suyu tabağın kenarındaki boşluktan tencereye koyun (Kenarda biraz sıcak su bulundurun ki, suyu biterse aynı yöntemle pişen dolmalara ekleyebilesiniz) Dolmaları orta ateşte yaklaşık 35-40 dk pişirin Servis yapacağınız tabağa yoğurt ekleyerek sıcak servis yapın
|
|
|