![]() |
Püreli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Püreli KöfteMalzemeler: Köfte için: 300 gr ![]() 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet ortaboy domates 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet ortaboy kuru soğan 10-15 sap maydanoz Karabiber ve tuz kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun ![]() ![]() Sıvıyağda köfteleri hafif kızartıp peçetenin üzerinde yağını emdirin ve fırın tepsisine dizin ![]() Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış 2 yemek kaşığı Domates salçasını koyup, 2 dakika kavurun ve 1,5-2 bardak su ilave edip kaynatın ![]() ![]() 180 derece fırında 15 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|