![]() |
Kaşarlı Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı KarnıyarıkMalzemeler : 5 adet patlıcan 3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için) 1 su bardağı sıvıyağ 2 orta boy soğan (doğranmış) 3 diş sarımsak 250 gr ![]() 2 ortaboy domates Maydanoz, 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 su bardağı su veya et suyu Sunum için : Dereotu 200 gr ![]() Hazırlanışı : Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iki yanıda iyice yumuşayıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarttığınız karınıyarıkları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serperek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|