![]() |
Pastırmalı Kuru Fasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Kuru FasulyeMalzemeler: Yarım kilo kuru fasulye 100-150 gr ![]() 2 adet orta boy kuru soğan 3 adet sivri biber 1 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, pulbiber Yapılışı: Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır ![]() ![]() Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir ![]() Kuru soğanlar küp küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ![]() Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir ![]() 15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir ,¼br> Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|