![]() |
Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık5 adet orta boy patlıcan 3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için) 1 su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için) 2 orta boy soğan (doğranmış) 3-4 diş sarımsak 300 gr ![]() 4 adet ortaboy domates bir tutam maydanoz, tuz, karabiber, 1 su bardağı su veya et suyu 1 yemek kaşığı salça Sunum için : 5 adet sivribiber Yapılışı : 1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun ![]() 2- Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin ![]() ![]() 3- Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın ![]() 4- Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın ![]() 5- Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun ![]() 6- Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() 7- Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun ![]() ![]() 8- 1 s bardağı et suyunu kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın ![]() ![]() 9- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|