Pratik Mutfak Bilgileri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Mutfak BilgileriŞekerlenen reçeli eski haline döndürmek mümkün mü? Şekerlenen reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatarak derin bir tencerenin ortasına yerleştirin Kapağını geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin Orta ateşte reçelin şekeri tamamen eriyinceye kadar kaynatın Suyun içinden çıkartıp oda sıcaklığına gelince tekrar kuru ve serin bir yerde saklamaya devam edebilirsiniz Kabuklu cevizi kırarken içi de parçalanıyor Bütün halinde çıkarmak için ne yapmalıyım? Cevizin kabuğunu kolay açabilmek için cevizleri geniş bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu su ekleyin ve 1 gece bu şekilde bekletin Ertesi gün cevizler kolayca açılacak içleri de dağılmadan çıkacaktır Türk kahvesini taze tutmanın yolu var mı? Türk kahvesini bir kavanoza aktarıp, kavanozun içerisine 2 adet kesme şeker atın ve kapağını sıkıca kapatın Bu şekilde kahvenizin ömrü uzun olacaktır Diri taneli pilav yapmanın sırrı nedir? Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra 4 dakika kızgın tereyağı ya da ayçiçeği yağında kavurmalısınız Tavuğun fırında güzel kızarması için ne yapmalı? Fırında bütün tavuğun üzerini kızartmak istediğinizde bir limonu ortadan ikiye kesin Yarısını tavuğun derisinin üzerine iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içine yerleştirdikten sonra fırında pişmeye bırakırsanız tavuk nar gibi kızaracaktır Kızartma yağını kaç kere kullanabilirim? İyi bir sonuç için kullanılan sıvıyağın miktarı kızartılacak yemeğin 4 katı kadar olmalıdır Kızartma sırasında yağ sıçramasını önlemek için ısınmadan önce yağın içerisine bir tutam tuz atın Kızartma işlemi bittikten sonra yağın tekrar kullanılabilirliğini anlamak için bir dilim ekmeği kızgın yağa atın Eğer ekmeğin üzerine siyah lekeler oluşmuyorsa aynı yağı sonraki kızartmanızda da kullanabilirsiniz Peyniri nasıl daha kolay rendeleyebilirim? Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk su ile yıkarsanız peyniri daha rahat dilimleyebilirsiniz Peyniri rendelerken dağılmasını önlemek için 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra rendeleyin Üzeri kuruyan peyniri yumuşatmak için, kullanmadan önce bir süre sütün içinde bekletin Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirmenizde fayda var Ayıkladığınız bezelyeler kuruyup sertleşebilir Hemen pişiremeyeceğiniz bezelyeleri bir gün soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini göreceksiniz Çikolata nasıl rendelenir? Öncelikle rendeleyeceğiniz çikolatanın soğutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz Çikolatayı rendelemek için el rendesi kullanabilirsiniz Çikolata parçalarının rendenin arkasına yapışmasını önlemek için çikolatayı hızlı hareketlerle rendelemelisiniz Veya çikolatayı küçük parçalara ayırıp rendelemelisiniz Eğer fazla miktarda çikolata rendeleyecekseniz bu işlemi blender’da da yapabilirsiniz Ancak çikolataları blender’a eklerken parçalamaya özen gösterin Pudra şekeriniz yoksa Pastanız için pudra şeker gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri alın Isıttığınız ütüyü kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin Pudra şekeriniz hazır Daha Lezzetli zeytinler için Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir Zeytinlerinize daha değişik bir tat vermek için üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin Biraz kekik ve 2-3 diş sarımsak ekleyip üzerini kapatın Sekiz gün bekletin ve yenilip azalan zeytinlerin yerine yenilerini koyun |
|