![]() |
Taze Tavuk Eti Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Tavuk Eti Nasıl AnlaşılırTavuk eti,protein,B vitaminlerinin çoğu ve demir bakımından oldukça zenginidir ![]() ![]() ![]() TAZELİĞİ · Tavuk eti,çabuk bozulan gıdalardandır ![]() ![]() · Tavuk eti,tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir ![]() ![]() · Tavuk eti,müşteri tarafından satın alındıktan sonra,buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir ![]() ![]() ![]() · Şoklanarak dondurulmuş ve doğru şekilde saklanmış olan tavuklar besin değerini koruduğundan,taze dondurulmuş olanları her zaman tercih edebilirsiniz ![]() · Aldığınız tavuğun derisinin nemli ve açık renkte olmasına dikkat ediniz ![]() · Tavuğun taze olduğunu anlamak için göğüs etinin dolgun olmasına ve göğüs kemiğinin ucunun esnekliğine dikkat edin ![]() · Temizlenmiş taze tavuğu gevşek bir şekilde sarıp,buzdolabında en fazla 2 gün saklayın ![]() · Tavuğu çözüldükten sonra tekrar dondurmayın ![]() · Tavuğu donduracaksanız buzdolabı poşeti yerine alüminyum folyoyu tercih edin ![]() Pişirmeden önce tavuğu oda sıcaklığına getirin ve yıkadıktan sonra içini nemli kağıt havlu ile silin ![]() Not:son tüketim tarihi(son 3 güne) girmiş ise o ürünü almayın ayrıca piliçlerin içlerinde yani paketlerinde kanı ve suyu alması için ped koyarlar bu sulu kesim anlamına gelir ve aslında iyi değildir ped olmaması lazım üründe su veya kan birikintisi fazla olmaması lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|