Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıvamda, pişirilir, yumurta

Kıvamda Yumurta Nasıl Pişirilir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvamda Yumurta Nasıl Pişirilir



Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi yumurtalarımızı pişirirken, eğer bir yumurta pişiricimiz yoksa her seferinde doğru kıvamı tutturmak olduça zordur



Kıvamında pişirilecek yumurtanın püf noktası yumurtayı pişirmeden en az iki saat önce buzdolabından çıkarmaktır

Az pişmiş, hala akışkan "rafadan yumurta" için:

Yumurtayı kaynar suda 3 dakika pişirmek yeterlidir Bizim uyguladıgımız taktik su kaynadıktan sonra hızlıca 200e kadar saymaktır Bugüne kadar hiç yanılmadık

Akı iyice katılaşmış sarısının ise yarısı akışkan olan "kayısı yumurta" için:

Yumurtayı 5 dakika kaynatmak gereklidir

Sarısı ve beyazı iyice katılaşmış ancak sarısı koyu sarı rengini koruyan ve yumuşak "lop yumurta" için:

Yumurtayı 7 dakika pişirmek yeterlidir

Beyazı da sarısı da tam olarak pişmiş, sarısı solmuş "katı yumurta" için:

Yumurtayı 10 dakika pişirmek yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.