Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ipuçları, mutfak, pratif

Pratif mutfak ipuçları

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratif mutfak ipuçları



Pratif mutfak ipuçları

mutfak için yararlı bilgiler - buzdolabındaki koku nasıl önlenir - pasta yapımının püf noktaları - pişirme usulleri

Bayanlar dikkat! Mutfakta bu ipuçlarına ihtiyacınız olacak!
Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin Pudra şekeriniz hazır

Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz

Kebap Eti
Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın

Elma Sirkesi
Soyulmuş elma kabuklarını atmayın Bir kavanoza koyun Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin Sirkeniz olunca süzerek kullanın Bu sirke midenize zarar vermez

Mutluluk Otları
Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız

Peynirli Patlıcan
Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın Yumurtaya bulayıp kızartın Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz

Yumuşamayan Fasulyeler
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasılyenin içine bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat koyun

Bayat Kurabiyeler
Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz

Pasta Pişirirken
Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi fişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun

Yemekte Ölçü
Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr şeker, 20 gr un, 15 gr tuz ve 15 gr su alır

Bal Saf mı?
Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir

Ocaktaki Pas Lekesi
Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir

Makarna Sosu
Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin

Omlet Meraklıları İçin
Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şaraf koyun Şarap ömlete hoş bir koku ve lezzet verir

Böbrek Pişirirken
Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın O kendine özgü kokusu böylece gider

Lahana Salatası
Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin

Çikolata Likörü
100 gr parçalanmış çikolata ile 100 gr suyu bir tencereye koyun ve hafif karıştırın Karıştırırken çikolatalar iyice eriyene kadar tahta bir kaşıkla ezin İçine 400 gr şeker ekleyin ve şeker eridikten sonra 200 gr su katın Bir dakika sonra 200 gr su daha ekleyin Soğumaya bırakın Yarım gr vanilya ve 200 gr likör alkolü katıp iyice karıştırın, şişelere doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.