|
|
Konu Araçları |
çorbası, karamelize, soğan, tarifi, yapılır |
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi - Karamelize Soğan Çorbası Nasıl Yapılır |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi - Karamelize Soğan Çorbası Nasıl YapılırMalzemeler • Soyulmuş ve ince doğranmış 15 kg soğan • 115 gr tuzsuz tereyağı • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 defneyaprağı • 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı • 25 gr saf un • 250 ml sek beyaz şarap • 100 ml sek şeri • 2 litre et suyu • 1 adet Fransız bageti • 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak • 170 gr parmesan peyniri • Lezzet katmak için tuz ve biber 6-8 kişiliktir Yapılışı 1 Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın 2 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin 3 Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin 4 Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin Ekmek dilimlerini ızgara edin 5 Çorbayı kâselere koyun Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin Servis edin |
|