Yoğurtlu Peynirli Domates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Peynirli Domates Çorbası1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 500 g soğan (doğranmış) 1 havuç (kazınıp, ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, küp biçiminde doğranmış) 30 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da sebze suyu1/2 tatlı kaşığı tuz 100 g yağsız lor peyniri 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt 1 demet suteresi (sapları ayıklanmış) Yağı bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanlar, kekik, sarmısak, havuçlar ve karabiberi ekleyip, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin Domatesler, tavuk (ya da sebze) suyu ve tuzu ekleyip, ateşi kısarak, 30 dakika pişirin![]() Bu arada peynir ve yoğurdu blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırdıktan sonra, bir kâseye aktararak, bir kenara bırakın ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra yeniden tencereye boşaltıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca suterelerini ekleyip, 1 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ve çorbayı 6 çorba kâsesine bölüştürün![]() Her kâsenin ortasına 1 kaşık peynir - yoğurt karışımı koyup, bir bıçağın ucuyla dikkatle çekerek yıldız biçimi verin ve bekletmeden servis yapın
|
|
|
|