İtalyan Usulü Domates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Domates ÇorbasıMalzemesi: 750 gr domates6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı tuz karabiber 1 çay kaşığı şeker 1 kap yoğurt Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük kare parçalar halinde kesin Zeytinyağını tencerede kızdırıp domates parçalarını bu yağda kavurun Dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve kereviz yapraklarını, bu yağda 5 dakika kavurun Sonra et suyunu, tuzu karabiberi ve şekeri ilave edin Çorbayı 15 dakika kaynatın Çorbayı servis yapacağınız kaselere boşalttıktan sonra, üzerlerine yoğurt döküp hemen servis yapın![]() Not: İtalyan usulü domates çorbası yaz aylarında soğuk olarak servis yapılır Soğuk servis yapılacağı düşünüldüğü için margarin yerine zeytinyağı kullanılmıştır
|
|
|
|