Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, kremalı, kuşkonmaz

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası



Malzemeler:

1 kg kuşkonmaz
1 küçük soğan (ince doğranmış)
250 gr (1+1/4 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı un
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
Çorba suyu:
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr havuç (iri dilimlenmiş)
500 gr soğan (soyulup dilimlenmiş)
yarım baş kereviz (dilimlenmiş)
1 küçük şalgam (iri doğranmış)
6 tane-karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 litre (12+1/2 su bardağı) sıcak su
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Tarifi:

Çorba suyu için büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı eritip havuç, soğan, kereviz ve şalgamı katınız Ağır ateşte, arasıra karıştırarak, sebzelerin rengi kahverengi olana kadar pişiriniz Karabiber, baharat torbası, tuz ve sıcak suyu ekleyip kaynatınız Kaynayınca kapağı yarım kapalı olarak 2 saat, yarısını çekene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, suyunu bir başka tencereye süzünüz (Süzgeçte kalan posaları atınız)
Çorba için kuşkonmazları yıkayınız Uçlarından 5'er cm kesip bir kenara ayırınız Saplarını soyup 2,5 cm uzunluğunda doğrayınız İnce doğranmış soğan ve doğranmış kuşkonmazları orta boy bir tencereye koyup, süzdüğünüz çorba suyunu katarak ağır ateşte 30 dakika pişiriniz
Bu arada, 250 gr (1+1/4 su bardağı) suyu 1 çay kaşığı tuzla küçük bir tencerede kaynatınız Ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını katıp 5 dakika, yumuşayana kadar pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alıp bir kenara koyunuz Orta boy tencerede pişen kuşkonmaz suyunu süzgeçten geçirip, orta boy bir kaseye alınız Tahta kaşığm tersiyle kuşkonmaz ve soğanları bastırarak süzgeçten geçiriniz Tencereyi çalkalayıp, süzülmüş suyu yeniden içine koyunuz Tencereyi orta ateşe oturtup, kuşkonmaz suyu ısınınca, kalan 1 çay kaşığı tuzu ve biberi ekleyiniz
Un ve yağı, küçük bir kasede, yumuşak bulamaç yaparak, küçük küçük toplar halinde yuvarlayınız
Tencereyi ateşten alıp, unlu yağ toplarını teker teker, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyiniz Un ve yağ tamamen yedirilip pürtüksüz olunca, tencereyi yeniden orta ateşe koyup kaynatınız Kaynayınca çorbayı ateşten indiriniz
Orta boy bir kasede, yumurtaları çırpıp, kremayı katınız Karışıma sıcak çorbadan, 1 su bardağını kaşık kaşık ekleyiniz Karıştırmaya devam ederek bu karışımı, çorbaya yeniden katınız Çorbayı çok ağır ateşte 2 dakika pişiriniz (Pürtükleşmemesi için kaynatmamaya dikkat ediniz) Tencereyi ateşten alıp, küçük tenceredeki kuşkonmaz uçlarını ekleyerek, çorbanızı servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.