Aromatik Sebze Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aromatik Sebze ÇorbasıMalzemeler: 200'er gram havuç, patates, karnabahar, yeşil fasulye, 1 bağ turp, 125 gram ıspanak, 100 gram dondurulmuş bezelye, 2 baş soğan, 75 g tereyağı, yarım litre etsuyu (komprime), 2 yumurta sarısı, 100 ml krema, 1 tatlı kaşığı nişasta, dereotu ve maydanoz ![]() Yapılışı: Havuçları, patatesleri soyun, karnabaharı, fasulyeleri, turpları ve ıspanağı ayıklayarak yıkayın Havuç ve patatesleri küp halinde doğrayın, karnabaharı küçük parçalar halinde koparın, fasulyeleri 3 cm uzun parçalara kesin, turpları dilimleyin, ıspanağı doğrayın Bezelyeleri çözülmeye bırakın![]() Soğanları küp küp doğrayın ve kızgın tereyağında 2 dakika kızartın Havuç, patates, karnabahar, fasulye ilave edin, 2 dakika daha pişirin Et suyunu koyun ve çorbayı kısık ateşte 8 dakika pişirin Kalan sebzeleri atın ve tekrar 5 dakika pişirin Yumurta sarılarını krema ve nişasta ile karıştırın ve çorbaya katın (çorba artık kaynamamalı) Kıyılmış yeşillikle garnitür yapın
|
|
|
|