![]() |
Arjantin Usulü Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin Usulü Sebze ÇorbasıMalzemeler: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu 1 havuç (kazınıp iri zar biçimi doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi 4 yumurtanın sarısı 250 gr (1 su bardağı) krema Tarifi: Arjantin usulü sebze çorbasını, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz ![]() Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup, çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Bu arada küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı, bir çatalla iyice karıştırınız ![]() Yumurta sarısı - krema karışımını çorbaya ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika daha, çorba kalınlaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltarak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|