Yoğurtlu Akşehir Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Akşehir ÇorbasıMalzemeler 1 su bardağı nohut 1/2 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 8-9 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm) Terbiyesi için; 500 gr yoğurt 2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 tepeleme yemek kaşığı un Ayrıca; 25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzüp 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın ![]() Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün Üzerine 8-9 su bardağı su ekleyip haşlayın (düdüklü tencere kullanmanızı öneririm) İyice yumuşayan nohut ve buğdayı ocaktan alın![]() Terbiyeyi hazırlamak için; yoğurt tuz yumurta ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın![]() Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin ![]() Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı biberi ekleyin 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun
|
|
|
|