Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, düzce, hanımın, hülya, mantar, mutfağı

Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce




Malzemeler:
10-15 adet mantar
1 adet soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak süt
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Dereotu
Tuz
Karabiber
Meyanesi İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Bu yemeğin özelliği bir gece önceden herhangi bir tencereye tavuk kemiği konularak içerisine 1 litre su eklenerek, tavuğun yağı çıkana kadar ortalama 40 dakika kısık ocak ateşinde pişirilir ve bu şekilde tavuk suyu elde edilmiş olur Mantarların çok su ile temas edip tadını kaybetmemesi gerekir Bu yüzden mantarlar kısa süreli tek tek yıkanabilir ya da havlu peçeteyle mantarların üzeri silinerek üzerindeki saydam zar soyulur 15 adet mantar temizlenerek iri iri doğranır 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile önceden elde edilmiş tavuk suyu, 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır Eğer eklenen tavuk suyu yetmez ise mantarların üzerini 1 cm geçecek kadar su da ilave edilebilir Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek karıştırılır Karıştırırken yoğurdun ezilmesi ve içerisinde tortu kalmaması gerekir Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir Mantar çorbasının yapılış süresi ortalama 30 dakikadır Yemeğimiz 4-6 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.