![]() |
Acılı Kabak Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Kabak ÇorbasıACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ 1/2 kilo yeşil kabak 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 2 su bardağı süt 4 su bardağı et ya da tavuk suyu karabiber tuz terbiyesi için: 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt dereotu 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın ![]() ![]() Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|