Acılı Kabak Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Kabak ÇorbasıACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ 1/2 kilo yeşil kabak 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 2 su bardağı süt 4 su bardağı et ya da tavuk suyu karabiber tuz terbiyesi için: 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt dereotu 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın Her birini uzunlamasına 6 ya böldükten sonra küp küp doğrayın Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın Kabakları kızgın yağa atın ve 5 dakika kadar kızartın Kabakları başka bir tencereye alın ve üzerine süt ve ılık haldeki tavuk ya da et suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serpin Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp bir kenarda bekletin Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın Yoğurt ve kırmızıbiberi ekleyip sosunu sıcak çorbanın içine karıştıra karıştıra ve azar azar ilave edin Üzerine kırmızı biber serpip sıcak servis yapın |
|