![]() |
Un Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Un ÇorbasıUn çorbası malzemeleri 8 su bardağı tavuk suyu 2 kahve fincanı un 30 gr tereyağı Üzeri için: 1 salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kase ufalanmış lor peyniri Un çorbası hazırlanışı Tereyağını tencerede eritip unu kavurun ![]() Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın ![]() Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun ![]() Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin ![]() Çorbayı servis kaselerine paylaştırın ![]() Üzerlerine peynirli karışımı yayın ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|