![]() |
terbiyeli çinekop çorbası - çinekop çorbası nasıl yapılır - balık çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() terbiyeli çinekop çorbası - çinekop çorbası nasıl yapılır - balık çorbasıMALZEME 1 kilo çinekop 1 adet büyük boy patates 2 adet havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 4 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1/2 kahve fincanı pirinç 1/2 demet maydanoz 40 gram margarin Yeterince tuz ve karabiber Arzu edenler için Kereviz ve salça Terbiyesi için: 3 adet yumurta sarısı 1 adet limon suyu su İsteğe göre; 1 çorba kaşığı un YAPILIŞI Ayıkladığımız ve yıkadığımız çinekop balıklarını, dörde böldüğümüz kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte haşlayalım ![]() Suyunu süzüp başka bir kaba aldıktan sonra, balıkların etlerini, derilerinden ve kılçıklarından ayıralım ![]() Patetesi, havuçları ve sarımsakları soyup yarım zar büyüklüğünde keselim ![]() Süzdüğümüz balık suyunun içine atıp haşlayalım ![]() Pirinçleri ve ince kıydığımız maydanozları ilave edip biraz daha haşladıktan sonra, ayıkladığımız balıkları, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte ilave edelim ![]() Yumurta sarılarını, limon suyu ile birlikte çırpıp kaynamakta olan balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, hazırladığımız terbiyeyi de çorbaya ilave edip afiyetle yiyelim ![]() Not: Çorbanın biraz daha koyu kıvamlı olmasını isteyenler, terbiyeye 1 çorba kaşığı un ilave edebilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|