![]() |
Bademli Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Sebze ÇorbasıMalzeme - 3 yemek kaşığı Sana Kase - 1 adet havuç - 1 adet kabak - 2 adet pırasa - 1 adet patates - 1 su bardağı mısır - 4 adet taze soğan - 8 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Terbiyesi: - ½ limonun suyu - 1 adet yumurta sarısı - ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem Hazırlanışı Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin ![]() Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın ![]() Patatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin ![]() Taze soğanları ayıklayıp, saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın ![]() Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurun ![]() Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu, kabağı, suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip, kavurmaya devam edin ![]() Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı, et suyunu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın ![]() Çorba ateşte kaynarken, terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu, yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın ![]() Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip, bir taşım çorbayı kaynatın ![]() ![]() Servis tabağına aldığınız çorbayı, taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|