Ekşili Malhıta |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili MalhıtaMalzeme Sekiz yaprak pazı Bir adet limon 10 diş sarımsak Bir çay bardağı kırmızı mercimek Üç yemek kaşığı zeytinyağı Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber Bir yemek kaşığı kuru nane Yeteri kadar tuz Yapılışı Mercimekleri soğuk suda iyice yıkayın ve süzgece atın Pazı yaprakları önce sirkeli suya batırın ardından iyice yıkayın ve doğrayın Bir tencerenin içine 6 su bardağı suyu, mercimeği ve pazı yapraklarını içersine koyun Tuzunu dökün Mercimekleri ve pazı yapraklarını iyice ezin ve çorba kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin Mercimeklerin ve pazı yapraklarının iyice ezilmesi için varsa evinizde el blendırı kullanmanız çok iyi sonuç verir Ateşi biraz kısın ve bu arada çorba koyulaşırsa sıcak su ilave edin 6 diş sarımsağı biraz tuz ile havanda dövün Havanın içersine limon suyunu da ekleyin ve ocaktaki tencerenin içine dökün İyice karıştırın ve çorbanızı ocaktan alın Kalan 4 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın Tavanın içersine yağı ve sarımsakları koyun ve hafif pembeleştirin Ocaktan almadan hemen önce nane ve kırmızıbiberi de ekleyerek ocaktan alın Bu karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın Sıcak sıcak servis edin |
|