![]() |
Portakal Taneli Elmasiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Taneli Elmasiye7 adet portakal 40 gr ![]() 1 kg ![]() 300 gr ![]() 1 çimdik vanilya 5 yumurtanın beyazı Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız ![]() ![]() ![]() İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız ![]() Su, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() Portakalların kabuklarını keskin bir kıçakla soyunuz ![]() ![]() Her dilimi ortasından bir kere kesiniz ![]() ![]() ![]() Not: Portakalı tarif ettiğim şekilde ayıklayamayanlar, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp iri zar gibi doğrayarak kullanabilirler ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|