Kuru Domatesli Piliç Göğüs |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Domatesli Piliç GöğüsKuru Domatesli Piliç Göğüs Kuru Domatesli Piliç Göğüs Tarifi - Kuru Domatesli Piliç Göğüs Yapılışı - Kuru Domatesli Piliç Göğüs Nasıl Yapılır - Kuru Domatesli Piliç Göğüs Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 40 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile 125 ml piliç suyu 1 adet soğan (ince kıyılmış) 2-3 diş sarmısak (dövülmüş) 60 gr kuru domates (zeytinyağında bekletilmiş, iri doğranmış) 250 gr mantar (ince dilimlenmiş) 1 adet küçük boy yeşil dolmalık biber (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 60 ml beyaz şarap Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Yağsız tavada 2 çorba kaşığı piliç suyunu ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2-3`er dak pişirip, bir tabağa alın![]() Aynı tavaya, soğan, sarmısak, kuru domates ve mantarları ekleyin Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek yeşil biberi ilave edip, 2-3 dak daha soteleyin Hafifçe karıştırarak, hardal, tuz, karabiber ve fesleğeni katın Kalan piliç suyunu ve şarabı gezdirip, sebzelerin arasına etleri yerleştirin![]() Tavaya kapak kapatın Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dak pişirip, servis yapın
|
|
|
|