Fırında Tavuk But |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Tavuk ButFırın Poşetinde Tavuk But Fırın Poşetinde Tavuk ButTarifi - Fırın Poşetinde Tavuk But Nasıl Yapılır - Fırın Poşetinde Tavuk But Malzemeleri Malzemeler: 4 adet but biftek 1-2 yemek kaşığı salça 1 diş dövülmüş sarımsak kekik biberiye kuru fesleğen kırmızıbiber karabiber tuz zeytinyağı 1 su bardağı konserve mantar Yapılışı: 1- Büyük bir kâsenin içine kaşığı salça, 1 diş dövülmüş sarımsak, kekik, biberiye, kuru fesleğen, kırmızıbiber, karabiber, tuz ve zeytinyağını alarak iyice karıştırın ![]() 2- Fırın poşetinin içine tavukları yerleştirin, üzerine hazırladığınız sosun tamamını dökün ve mantarları ekleyin ![]() 3- Poşetin ağzını kapatın ve elinizde ters düz ederek tavukların sosa bulanmasını sağlayın Tamamen karışınca fırın kabına ya da tepsiden aldığınız poşeti çatal yardımıyla 2-3 yerinden delin![]() 4- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin Nar gibi olacaktır ama daha da kızarmasını isterseniz, pişen tavuğun poşetini kesip 5 dakika daha fırının ızgarasını açarak kızartabilirisiniz![]() |
|
|
|