Şinitzel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞinitzelTavuk Şinitzel Tavuk Şinitzel Tarifi - Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır - Tavuk Şinitzel Malzemeleri Malzemeler: 500 gr – 8 adet tavuk şinitzel (kasabınızdan alırken eti hafifçe dövmesini rica edin) 1,5 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un (çok amaçlı un) 2 adet yumurta, 1 – 1,5 su bardağı sıvı yağ ![]() Yapılışı: 1- Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın ![]() 2- Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın ![]() 3- Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın ![]() 4- Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın ![]() 5- Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin![]() 6- Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın ![]() |
|
|
|