Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abant, kebabı, tarifi

Abant Kebabı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Tarifi



Abant kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
  • 2 adet patlıcan
  • 200gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için
  • Ayçiçeği yağı

Abant kebabı Yapılışı;Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun Salça ekleyin Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ilave edin
Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Abant kebabı artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.