Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, baklavası, yapılır

Antep Baklavası Nasıl Yapılır

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Baklavası Nasıl Yapılır



Antep Baklavası Nasıl Yapılır
gaziantep baklavası - antep baklavasının yapılışı - antep usulü baklava tarifi - baklava şerbeti nasıl yapılır - baklava hamuru nasıl açılır

Malzemeler:

Baklava hamuru:
5 kahve fincanı un
3/4 kahve fincanı su
2 tane yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 kahve kaşığı nişasta

İçine:
1 bardak sadeyağ
200 gr Antepfıstığı
1/2 bardak toz şeker

Şurubu:
2 bardak toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon

Yapılışı:

Hamur tahtasının üzerine iyice silindikten sonra ayıklanmış Antepfıstığı konulur ve toz şekeri serpilerek iyice karıştırılır Sonra bunların üstlerine merdane ile bastırılır ve ezilir, bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır Hamur tahtasının üzeri iyice silinir ve kuruduktan sonra un elenir, ortası havuz şeklinde açılarak buraya yumurta kırılır, tuz serpilir su ilâve edilir Sonra hepsi karıştırılıp, yuğrulur, hamur yapılır Hamur yuvarlamak suretiyle uzatılır, çaprazlayıp yeniden yuvarlayarak 15 dakika yoğrulur

Sonra hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir Süre dolunca hamura zeytinyağı sürülür 15 dakika aynı şekilde yoğrulur ve hamur uzatılarak 8 eşit parçaya kesilir Her bir parça yassıltılır ve hepsinin üzerine nişasta serpilir ve hepsi birbirinin üzerine oturtulur, istiflenir Sonra hamurlar birer birer alınarak merdane ile tabak çapında açılır, üzeri nişastalanır ve önceki gibi nişastalanıp istif edilir, 20 dakika dinlendirilir

Sonra hamurlar teker teker alınarak merdane ile vurulup biraz daha büyütülür Bu iş her hamur için 2 - 3 kez tekrar edilir Sonra hamurlar hep nişastalanmak suretiyle açılıp üst üste oklavaya sarılır, tahtaya yayılır, nişasta serpilir ve böylece hamurlar iyice büyütülür ve üst üste hamur tahtasıa yayılır

Tepsi iyice yağlanır ve yufkalardan biri tepsiye döşenir yarım kaşık yağ gezdirilir ve böylece yufkaların yarısı tepsiye döşenir Yufkaların üzerine ezilmiş olan şekerli Antepfıstıkları yayılır ve yeniden yufkalar döşenerek her yufka yağlanır Sonra yufkanın üzerine de kalan yağ gezdirilir Yufkalar bastırılarak baklava biçimi kesilir ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür

Bir saat pişirilir Baklava pişerken bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak ateşte karıştırılmak suretiyle 15 dakika kaynatılır, sonra ılınmaya bırakılır Baklavalar pişince tepsi fırından alınır ve ılındıktan sonra bir fırça ile üzerine hafifçe yağ sürülür, sonra da ılık, koyu şurup azar azar dökülerek içirilir Bundan sonra da baklavalar tabaklara alınarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.