Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, içi, kıymalı, pide

Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi



Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi
kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - kıymalı pide nasıl yapılır - kıymalı pide harcı tarifi

Kıymalı iç harcı:

350 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
Tuz,karabiber

Pide Hamuru:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Tüm kuru malzemeler karıştırın Oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri ekleyerek yoğurma kabından kendini kurtaran bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin Yoğurulup iyice toparlanan hamur yoğurma kabındayken mayalanması için üzerine nemli bir bez örtülerek boyutları 2 katına çıkana kadar bekleyin Pideyi180 derece fırında kızarana kadar pişirin ve sıcakservis yapın

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.