Ballı Tahinli Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Tahinli SarmaBallı Tahinli Sarma Ballı Tahinli Sarma Tarifi - Ballı Tahinli Sarma Nasıl Yapılır - Ballı Tahinli Sarma Malzemeleri Ballı Tahinli Sarma 3 Yufka 1 su bardağı Bal 1,5 su bardağı Tahin 1 su bardağı dövülmüş Fındık veya Ceviz 1 tatlı kaşığı Mahlep 1 Yumurta sarısı 1/2 su bardağı Pudra şekeri Porselen tabağın içinde yumurta sarısı hariç, bütün malzemeleri kaşıkla karıştırın ![]() Birinci yufkayı masanızın üzerine açın Hazırladığınız karşımın üçte birini yufkanın her tarafına sürün İkinci yufkayı bunun üzerine yayın![]() Karışımı bu yufkanın üzerinede sürün Üçüncü yufkayada aynı işlemi uygulayın Yani 3 yufkayıda üstüste koymuş oluyorsunuz![]() Yufkanın ortasından bıçakla kesin Yarım yufkayı, yuvarlak kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın ![]() Öteki yarım yufkayıda aynı şekılde sarın Sardığınız ruloyu 5er cm aralıkla verev şeklinde kesın Yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısını sürün![]() Önceden ısıtılmış fırında, 175 dercede pişirin Fırından çıkınca sarmaların her tarafını pudra şekerine bulayın Afiyet olsun |
|
|
|