![]() |
Kıymalı Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı PideKıymalı Pide ev yapımı kıymalı pide - kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - pide tarifleri ![]() Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket yaş maya 1 adet kuru soğan 250 gram kıyma 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker Damak tadınıza göre tuz Ilık su Hazırlanışı Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritip içine 1 çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın ![]() Margarini yakmadan eritin ![]() Derin bir yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() Maya, tuz, erimiş margarin ve bir miktar ılık su ekleyip karıştırın ![]() Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Gerekirse ılık su ve un ekleyin ![]() Hamuru dinlenmesi için kabarana kadar bekletin ![]() Harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ![]() Tavaya soğan ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavurun ![]() Soğuması için bekletin ![]() Kabaran hamuru bezelere ayırın ![]() Her bir bezeyi uzunlamasına açın ![]() Üzerine hazırladığınız harçtan koyup yayın ![]() Kenarlarını pide şeklinde kıvırarak kapatın ![]() Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() Her bir pidenin üzerine küçük parçalara bölünmüş margarin koyun ![]() Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çıkarana kadar pişirin ![]() Üzeri kızardığında fırından çıkarıp pidelerin üzerine yağ sürün ![]() Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin ![]() Sıcakken servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|