Kıymalı Pide |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı PideKıymalı Pide ev yapımı kıymalı pide - kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - pide tarifleri Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket yaş maya 1 adet kuru soğan 250 gram kıyma 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker Damak tadınıza göre tuz Ilık su Hazırlanışı Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritip içine 1 çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın Margarini yakmadan eritin Derin bir yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın Maya, tuz, erimiş margarin ve bir miktar ılık su ekleyip karıştırın Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun Gerekirse ılık su ve un ekleyin Hamuru dinlenmesi için kabarana kadar bekletin Harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın Tavaya soğan ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavurun Soğuması için bekletin Kabaran hamuru bezelere ayırın Her bir bezeyi uzunlamasına açın Üzerine hazırladığınız harçtan koyup yayın Kenarlarını pide şeklinde kıvırarak kapatın Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Her bir pidenin üzerine küçük parçalara bölünmüş margarin koyun Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çıkarana kadar pişirin Üzeri kızardığında fırından çıkarıp pidelerin üzerine yağ sürün Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin Sıcakken servis yapın |
|