Sebzeli Bohça Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Bohça BörekSebzeli Bohça Börek Sebzeli Bohça Börek Tarifi - Sebzeli Bohça Börek Nasıl Yapılır - Sebzeli Bohça Börek Malzemeleri Malzeme Listesi * 15 Baş Karnıbahar * 10 Baş Brokoli * 6 Yemek Kaşığı Mısır (Konserve) * 2 Adet Domates * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Adet Yufka * 1 Adet Yumurta Sarısı Sebzeli Bohça Börek Nasıl Yapılır? 1 Karnabahar ve brokolileri demetten küçük parçalar halinde ayırın ve iyice yıkayıp kurulayın![]() 2 Derince mümkünse wok tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırdıktan sonra karnabahar ve brokolileri ekleyin![]() 3 Üzerine 6-7 yemek kaşığı mısırı da ekleyip soteleyin![]() 4 Sebzelerin rengi iyice değiştikten sonra küp doğranmış veya püre haline getirilmiş domatesi üzerine ekleyip pişirmeye devam edin (biz yaz sonu konsevelenmiş biber ve domates karışımı kullanmayı tercih ettik)![]() 5 Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin![]() 6 Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın7 Ortadan ikiye böldüğünüz yufkanın bir yarısını tepsinin sağ tarafına diğer yarısını sola yerleştirin![]() 8 Hazırladığınız malzemeyi eşit olarak yufkalara bölüştürün![]() 9 Yufkanın açık (kısa) olan uçlarını sağdan ve soğdan dağılmaması için sebzelerin üzerine kapatın![]() 10 Yufkanın açıkta kalan uzun kısımlarını yukarı kaldırıp havada birleştirin bir iki kez kendi etraflarında döndürüp böreğin üst kısmına doğru sererek bırakın![]() 11 Bir yumurtanın sadece sarısını çırpın ve hazırladığınız böreklerin üzerine sürün![]() 12 Isıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin![]() Not: Yufka sadece bir adet kullanıldığından hızlı pişen bir börek olacaktır ve sebzeli olması dolayısıyla et yanında servis esilmesi tavsiye edilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|