Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çiğ

Çiğ Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek



Çiğ Börek
Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Nasıl Yapılır - Çiğ Börek Malzemeleri




Malzeme Listesi (Hamuru İçin)

* 1 Çay Bardağı Süt (Oda Sıcaklığında)
* Yarım Kilogram Un
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* Aldığı Kadar Su

İç Harcı İçin
* Yarım Çay Bardağı Su (Gerekirse)
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Adet Kuru Soğan
* 300 Gram Kıyma

Kızartmak İçin
* Yaklaşık 2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

1 Unu eleyerek bir kaba alın Üzerine bir adet yumurta kırın ve tuzu ilave edin Bir çay bardağı süt ilave edin

2 Suyu azar azar ilave ederek karıştırmaya başlayın

3 Yumurtanın ve bardakların büyüklüğüne göre su miktarı değişecektir (1 bardak yaklaşık 200 Ml) Çiğ börekte bu nedenle net bir ölçü vermek zordur Hamurun kıvamı hamur toparlanıp ele yapışmayan bir hale gelmesi ile ölçülebilir

4 Yaklaşık bir yumurta büyüklüğünde (1 avuçiçi kadar) hamur parçaları hazırlayarak tepsiye dizip, üzerine de nemli bir bez örterek bir saat kadar bekletin

5 İç malzeme için soğanları incecik rendeleyin ve bir kaba alın Rendelemek yerine incecik doğrarsanız daha lezzetli olacaktır Üzerine kıyma, karabiber ve tuzu ilave edin Harcın açılacak hamurların içine sürülebilir durumda olması için hafifçe sulu olması gerekir Eğer soğanlar yeteri kadar sulu değilse içine yarım çay bardağı kadar da su ilave edebilirsiniz Malzemeleri iyice karıştırın

6 Ayçiçek yağını kızartma tenceresine alarak iyice kızartın

7 Tezgahı unlayın ve bir avuç içi kadar dinlenmiş hamur parçasını yuvarlak bir şekilde incecik açın Yuvarlağın bir yarısına kıymalı harçtan sürün Eğer harcı çok koyarsanız pişmez çiğ kalır, eğer az koyarsanız lezzetli olmaz Bu nedenle incecik ve her tarafına yayılacak şekilde sürmeniz gerekir

8 Harç sürülmemiş diğer yarıyı harçlı kısmın üzerine kapatın ve kenarlarını parmaklarınızın ucu ile hafifçe bastırın

9 Kızdırılmış yağa yavaşça bırakarak önlü arkalı altın sarısı rengi alana dek kızartın

10 Börekler oldukça hızlı kızaracaktır Bu nedenle tamamını açıp hazırladıktan sonra kızartma aşamasına geçin Her seferinde tenceredeki böreklerin birbirine değmeyerek, hamurlarının patlamamasına dikkat ederek kızartın

11 Bu malzemelerle yaklaşık 20 adet börek elde edebilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.