![]() |
Ispanaklı Gözleme 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Gözleme 2Ispanaklı Gözleme 2 Ispanaklı Gözleme Tarifi - Ispanaklı Gözleme Yapılışı - Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır - Ispanaklı Gözleme Malzemeleri Malzeme - 250 g un = 2,5 su bardağı - 2 adet yumurta - Yarım su bardağı kaşar peynir - 1 paket kabartma tozu - 1 buçuk su bardağı süt - Tuz ve karabiber - Harcı için: - 500 g ıspanak - 2 yemek kaşığı Sana Kase - 1 adet kuru soğan - Muskat rendesi - Tuz ve karabiber - Kızartmak için: - Sıvı Sana Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik doğrayınız ![]() ![]() Ispanakları ince ince kıyınız ![]() Yayvan bir tavada Sana Kase kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, kavurunuz ![]() Daha sonra kıyılmış ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurunuz ![]() Ateşten indirmeden önce muskat rendesi, tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alınız ![]() Yayvan bir tabağa koyup, harcı iyice soğutunuz ![]() Kaşar peyniri rendeleyiniz ![]() Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız ![]() ![]() ![]() Sütü yavaş yavaş ilave ederek, malzemeleri iyice karıştırınız ![]() Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız ![]() Sıvı sana ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafını da kızartınız ![]() Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|