Elmalı Tart |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı TartElmalı Tart Elmalı Tart Tarifi - Elmalı Tart Nasıl Yapılır - Elmalı Tart Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Paket Margarin (Eritilmiş) 1 Su Bardağı Toz Şeker 1 Adet Yumurta 3 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu 5,5 Su Bardağı Un 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (Üzeri İçin) Elmalı Harc 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker 5 Adet Elma (Orta Boy) Elmalı Tart Nasıl Yapılır? 1 Elmalı harcı hazırlamak için, derin bir tencereye, elmaları soyun ve rendeleyin Üzerine 6 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin ve karıştırın, bir kenarda bekletin 2 Derin bir kaba, eritilmiş ve soğutulmuş margarini koyun Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket vanilya ve kabartma tozu, 5,5 su bardağı unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın 3 Hazırladığınız hamurdan 1 yumruk büyüklüğünde parça alın ve dondurucuda bir miktar dondurun Kalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine veya tart kalıbına bastırarak yerleştirin 4 Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine elmalı harcı düzgün olacak şekilde yayın Üzerine, dondurucuda dondurduğunuz hamuru rendeledikten sonra her tarafına gelecek şekilde serpiştirin 5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar, üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın Afiyet Olsun |
|