06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tart
Elmalı Tart
Elmalı Tart Tarifi - Elmalı Tart Nasıl Yapılır - Elmalı Tart Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Paket Margarin (Eritilmiş)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
5,5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (Üzeri İçin)
Elmalı Harc
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
5 Adet Elma (Orta Boy)
Elmalı Tart Nasıl Yapılır?
1 Elmalı harcı hazırlamak için, derin bir tencereye, elmaları soyun ve rendeleyin Üzerine 6 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin ve karıştırın, bir kenarda bekletin
2 Derin bir kaba, eritilmiş ve soğutulmuş margarini koyun Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket vanilya ve kabartma tozu, 5,5 su bardağı unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
3 Hazırladığınız hamurdan 1 yumruk büyüklüğünde parça alın ve dondurucuda bir miktar dondurun Kalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine veya tart kalıbına bastırarak yerleştirin
4 Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine elmalı harcı düzgün olacak şekilde yayın Üzerine, dondurucuda dondurduğunuz hamuru rendeledikten sonra her tarafına gelecek şekilde serpiştirin
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar, üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın
Afiyet Olsun  
|
|
|