Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, sarıyer

Sarıyer Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarıyer Böreği



Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır - Sarıyer Böreği Malzemeleri





Malzeme Listesi

1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 Gram Margarin (Hamuru Açmak İçin)

İç Harcı İçin
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
3 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Adet Soğan
250 Gram Kıyma

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?
İç Malzemesini Hazırlamak İçin:

1 Bir tavaya 3 kaşık sıvıyağ koyun ve kıymayı kavurmaya başlayın

2 Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince ince kıydığınız soğanları ekleyin Sonra da dolmalık fıstık ve saplarını ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümlerini ekleyin

3 Soğanların da rengi değiştiğinde karabiber, pulbiber ve tuzunu dilediğiniz kadar ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın ve harcı ılımaya bırakın

4 Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz

Böreğin Yapımı:

1 Yumurta ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı çırpın

2 2 su bardağı unu üzerine ilave edin, 1 tatlı kaşığı tuz ve yaklaşık 1 su bardağı ılık suyu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın

3 Hamurun ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekir Buna göre bir miktar daha un ya da su ekleyebilirsiniz Çok sert olmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun

4 Hamuru hazırladıktan sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın

5 Düz bir zemin üzerine parmaklarınızın ucu ile un alarak serpin ve hamuru açın Üzerine bir yemek kaşığı kadar margarini dağıtarak sürün ve dört tarafından katlayarak (sanki bohça kapatır gibi) bozdolabında 15 dakika daha dinlendirin

6 Çıkardğınız hamuru yeniden açın ve yeniden yağlayarak buzdolabında dinlendirin Bu işlemi bir kez daha yapın (Toplamda 3 kere)

7 Hamur hazır olduktan sonra iki parçaya bölün ve her bir parçayı olabildiğince ince açın

8 Açtığınız yufkaların içine kıymalı harcı paylaştırın ve rulo şeklinde katlayın

9 Katlana hamurları yuvarlak tepsi içine ortasından başlayarak yuvarlak bir şekilde sararak yerleştirin

10 Tepsiyi buzdolabında 7 saat kadar bekletin

11 Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine bir adet yumurta sarısı ve iki kaşık sıvıyağı çırparak hazırlayacağınız karışımı sürün

12 Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin 20 dakikadan sonra tepsiyi çıkarmayarak 10 dakika daha fırında bekletin Böreğin üzeri kızardığında servise hazırdır

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.