Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağacı, kurabiye, yılbaşı

Yılbaşı Kurabiye Ağacı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Kurabiye Ağacı



Yılbaşı Kurabiye Ağacı
Yılbaşı Kurabiye Ağacı Tarifi - Yılbaşı Kurabiye Ağacı Nasıl Yapılır - Yılbaşı Kurabiye Ağacı Malzemeleri



Malzeme Listesi (Kurabiye Hamuru İçin)

* 1,5 Su Bardağı Un
* Bir Su Bardağı Mısır Nişastası
* 125 Gram Tereyağı
* 1 Adet Yumurta
* 1 Çay Kaşığı Karbonat
* 1,5 Çay Kaşığı Tarçın
* 1 Çay Bardağı Zencefil
* 1 Su Bardağı Pudra Şekeri

Süslemek İçin
* 80 Gram Bitter Çikolata
* 80 Gram Beyaz Çikolata

Yılbaşı Kurabiye Ağacı Nasıl Yapılır?

1 Bir oda sıcaklığındaki adet yumurtayı yoğurma kabına alarak çırpın

2 Yumurtanın üzerine bir bardak unu eleyerek yoğurma kabına alın Üzerine bir bardak buğday nişastasını, (silme) bir çay kaşığı karbonatı ve bir bardak da pudra şekerini eleyerek dökün

3 Tereyağını daha kolayca karıştırabilmek için ocakta hafif eritip kalan kısmının da yumuşamasını sağlayın Tamamını eritmenize gerek yoktur Eridikten sonra unlu karışımın üzerine dökerek karıştırın

4 Toz zencefiliniz yoksa bir parça zencefili olabildiğince ince rendeleyerek dolu dolu bir çay kaşığı kadar ilave edin

5 Bir tatlı kaşığı tarçını da ilave edin (Eğer kurabiyenin tadı ve kokusunun daha az Keskin olmasını istiyorsanız zencefil ve tarçın miktarlarını biraz daha azaltabilirsiniz)

6 Son olarak bir adet limonun kabuğunu olabildiğince ince ince rendeleyerek hamura ilave edin

7 Hamuru iyice yoğurun Başlangıçta 1 su bardağı koyduğunuz un az gelecek ve hamur oldukça yumuşak olacaktır Hamurun kulak memesinde olması gereken yumuşaklığını tutturabilmek için azar azar daha un ilave ederek kurabiye hamurunuzu hazırlayın

8 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin ve fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın

9 İki Büyük parça fırın kağıdı hazırlayın Hamurun yarısı kadar bir parçayı alarak tezgaha serdiğiniz kağıdın üzerine koyun Üzerine diğer parça kağıdı koyarak merdane ile yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın

10 Yıldız kurabiye kalıpları ile her bir boydan üçer adet olacak şekilde kurabiyeleri hazırlayarak tepsiye dizin (İkişer parça aynı boy kurabiyeleri ağaç yapımında kullanacağız, kalan birer parçalar ise kurabiyelerin kırılma ihtimaline ve de evdekilerin mis gibi kurabiye kokusuna karşılık hırsızlık girişimi için yedek olarak)

11 Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısınmış 180 derece fırında 15 ya da 20 dakika üzerleri kızarana dek pişirin

12 Pişen kurabiyeleri fırından çıkararak havlu kağıt serdiğiniz tabağa alarak süslemek için soğutun

13 Beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulu eritin

14 En Büyük parça kurabiyeyi alarak üzerine bir tatlı kaşığı beyaz çikolata koyun ve üzerine aynı boy kurabiyeyi koyun Daha sonra aynı işlemleri diğer kurabiyeler ile yapın

15 En alta ise orta boy kurabiyelerden bir adet alarak üzerine çikolata koyup ağacı üzerine yerleştirin Daha sonra çikolata ya da pasta süsleri ile süsleyin

16 Çikolatanın donması için buzdolabında bir saat kadar bekletin

17 Yılbaşı sofranız için kurabiye tabağının en ortasına çam ağacıi kenarlarına ise orta boy yıldız kurabiyelerden koyarak servis yapabilirsiniz
Not:
Eğer merdane ile açarken fırın kağıdı kullanmak istemezseniz tezgaha nişasta serpebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.