Yılbaşı Kurabiye Ağacı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Kurabiye AğacıYılbaşı Kurabiye Ağacı Yılbaşı Kurabiye Ağacı Tarifi - Yılbaşı Kurabiye Ağacı Nasıl Yapılır - Yılbaşı Kurabiye Ağacı Malzemeleri Malzeme Listesi (Kurabiye Hamuru İçin) * 1,5 Su Bardağı Un * Bir Su Bardağı Mısır Nişastası * 125 Gram Tereyağı * 1 Adet Yumurta * 1 Çay Kaşığı Karbonat * 1,5 Çay Kaşığı Tarçın * 1 Çay Bardağı Zencefil * 1 Su Bardağı Pudra Şekeri Süslemek İçin * 80 Gram Bitter Çikolata * 80 Gram Beyaz Çikolata Yılbaşı Kurabiye Ağacı Nasıl Yapılır? 1 Bir oda sıcaklığındaki adet yumurtayı yoğurma kabına alarak çırpın![]() 2 Yumurtanın üzerine bir bardak unu eleyerek yoğurma kabına alın Üzerine bir bardak buğday nişastasını, (silme) bir çay kaşığı karbonatı ve bir bardak da pudra şekerini eleyerek dökün![]() 3 Tereyağını daha kolayca karıştırabilmek için ocakta hafif eritip kalan kısmının da yumuşamasını sağlayın Tamamını eritmenize gerek yoktur Eridikten sonra unlu karışımın üzerine dökerek karıştırın![]() 4 Toz zencefiliniz yoksa bir parça zencefili olabildiğince ince rendeleyerek dolu dolu bir çay kaşığı kadar ilave edin![]() 5 Bir tatlı kaşığı tarçını da ilave edin (Eğer kurabiyenin tadı ve kokusunun daha az Keskin olmasını istiyorsanız zencefil ve tarçın miktarlarını biraz daha azaltabilirsiniz )6 Son olarak bir adet limonun kabuğunu olabildiğince ince ince rendeleyerek hamura ilave edin![]() 7 Hamuru iyice yoğurun Başlangıçta 1 su bardağı koyduğunuz un az gelecek ve hamur oldukça yumuşak olacaktır Hamurun kulak memesinde olması gereken yumuşaklığını tutturabilmek için azar azar daha un ilave ederek kurabiye hamurunuzu hazırlayın![]() 8 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin ve fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın![]() 9 İki Büyük parça fırın kağıdı hazırlayın Hamurun yarısı kadar bir parçayı alarak tezgaha serdiğiniz kağıdın üzerine koyun Üzerine diğer parça kağıdı koyarak merdane ile yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın![]() 10 Yıldız kurabiye kalıpları ile her bir boydan üçer adet olacak şekilde kurabiyeleri hazırlayarak tepsiye dizin (İkişer parça aynı boy kurabiyeleri ağaç yapımında kullanacağız, kalan birer parçalar ise kurabiyelerin kırılma ihtimaline ve de evdekilerin mis gibi kurabiye kokusuna karşılık hırsızlık girişimi için yedek olarak)11 Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısınmış 180 derece fırında 15 ya da 20 dakika üzerleri kızarana dek pişirin![]() 12 Pişen kurabiyeleri fırından çıkararak havlu kağıt serdiğiniz tabağa alarak süslemek için soğutun![]() 13 Beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulu eritin![]() 14 En Büyük parça kurabiyeyi alarak üzerine bir tatlı kaşığı beyaz çikolata koyun ve üzerine aynı boy kurabiyeyi koyun Daha sonra aynı işlemleri diğer kurabiyeler ile yapın![]() 15 En alta ise orta boy kurabiyelerden bir adet alarak üzerine çikolata koyup ağacı üzerine yerleştirin Daha sonra çikolata ya da pasta süsleri ile süsleyin![]() 16 Çikolatanın donması için buzdolabında bir saat kadar bekletin![]() 17 Yılbaşı sofranız için kurabiye tabağının en ortasına çam ağacıi kenarlarına ise orta boy yıldız kurabiyelerden koyarak servis yapabilirsiniz![]() Not: Eğer merdane ile açarken fırın kağıdı kullanmak istemezseniz tezgaha nişasta serpebilirsiniz ![]() |
|
|
|