Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, gözlemesi

Bayram Gözlemesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Gözlemesi



Bayram Gözlemesi
Bayram Gözlemesi Tarifi - Bayram Gözlemesi Yapılışı - Bayram Gözlemesi Nasıl Yapılır - Bayram Gözlemesi Malzemeleri



8 gr (1/2 tepeleme çorba kaşığı) taze maya
3 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı ılık su
500 gr elenmiş un
1 kahve kaşığı tuz
6 yumurta sarısı (iyice çırpılmış)
100 gr (1/2 su bardağı) acı krema
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı kayısı reçeli
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı rafine yağ (kızartmak için)

Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte küçük bir kâseye koyup, çatalla eziniz Bir çorba kaşığı ılık su ekleyip, iyice karıştırarak krema haline getiriniz Kâseyi sıcak bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım iyice kabarana kadar bekletiniz
Unu, 3 çorba kaşığı toz şekeri vs tuzu, önceden ısıtılmış büyük boy bir kâseye eleyiniz Ortasını havuz gibi açarak, un karışımının içine kabaran mayalı karışımı, yumurta sarılarını, sütü ve portakal kabuğu rendesini ekleyip ellerinizle yada spatula ile karıştırınız; sonra iyice yoğurup sıkıca bir hamur yapınız Büyük bir kâseyi yağlayınız Hamuru top yapıp içine koyunuz Nemli bir bezle üstünü örtüp sıcak bir yerde 1+1/2 saat, hamur iyice kabarana kadar bekletiniz
Hamurun üstünü bastırıp, hafif unlanmış tahtanın üstüne koyunuz Merdane ile 1/2 cm kalınlıkta daire biçiminde açınız Hafif unlanmış bisküvi kalıbıyla 6 sm çapında 40 yuvarlak hamur kesiniz
Kalan hamuru yeniden yoğurup aynı biçimde açtıktan sonra, yuvarlaklar kesmeye devam ediniz
20 yuvarlağın ortasına reçel sürüp, öteki 20 yuvarlağı üstlerine kapayarak etraflarını bastırınız Kenarlarını daha küçük kalıp ile kesip düzeltiniz Sonra gözlemeleri yağlı kâğıda dizip, üstlerine hafifçe un serperek sıcak bir yerde 30 dakika, kabarana kadar bekletiniz
Rafine yağı tavaya koyup kızdırınız 2-3 gözlemeyi yağa atarak tavayı sallamadan, gözlemeler kabarıp alt ve üstleri hafifçe kahverengi olana kadar 1 dakika kızartınız
Hepsini kızarttıktan (gerekirse kızartırken yağ ekleyiniz) sonra, kâğıt peçete üstüne alıp yağını süzdürünüz Gözlemelerin üstüne pudra şekeri serpip, sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.