Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kek Kalıbında Haşhaşlı ÇörekKek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi - Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır - Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Malzemeleri Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç Malzeme: 1 kase çekilmiş haşhaş 1 su bardağı ceviz kırığı 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı tahin 1 su bardağı sıvıyağ Aralarına sürmek için; 100 gr yumuşak margarinÜzeri için; 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Mayayı yoğurma kabına alın ve üzerine 2 kaşık şekeri serpin Ilık süt ve suyu ekleyip,mayanın kabarması için 5 dakika bekletin![]() Sirke ve tuzuda ekleyip, azar azar un ilave ederek; kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Ağzı kapalı olarak hamuru 15-20 dakika mayalandırın ![]() Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın Bunun için; tüm iç malzemeyi derin bir kapta karıştırın![]() Mayalanan hamuru sıvıyağ ile yağladığınız tezgaha alın ve 10 eşit parçaya bölün ![]() Her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın ve yumuşak margarin ile yağlayın Açtığınız ve yağladığınız hamurlara iç malzemeden sürün![]() Hamurları üst üste koyun ve elinizle bastırıp,çekiştirerek büyültün ![]() Hamuru rulo yapın ve her iki ucundan ters taraflara doğru burgu yapın( kek kalıbınızına sığcak kadar olmasına dikkat edin ) ![]() Kalıbınızı yağlayın ve ruloyu yerleştirip; üzerine yumurta sarısı+sıvıyağ karışımını sürün ![]() Çöreğinizi kalıpta 10 dakika kadar bekletin ve 180 derecede altı-üstü kızarana kadar pişirin ![]() Bu ölçüler büyükçe bir kek kalıbına denk geliyor ![]() Fırından çıkan çöreği ters çevirip,kalıptan ayırın ve servis tabağına alın Dilimleyip,sıcak sıcak afiyetle yeyin![]() |
|
|
|