Tavuklu Mantı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu MantıTavuklu Mantı Tavuklu Mantı Tarifi - Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır - Tavuklu Mantı Malzemeleri Tarif Malzemeleri 5 TANE yufka 1 bardak sıvıyağ-su karışımı haşlanmış tavuk (didiklenmiş) tuz-karabiber tavuğu tatlandırmak için 2 bardak tavuksuyu 1 kase sarmısaklı yoğurt üzeri için tereyağ-toz kırmızı biber Tarifin Hazırlanışı Öncelikle tavuk haşlanıp didiklenip tuz ve karabiberle tatlandırılacak , daha sonra ortadan 2 ye ayrılan yufkalar hafifçe yağlı su ile ıslatılıp tavuklu harç konup sıkı sıkı sarılarak dik olarak tepsiye dizilecek,tüm yufkalar bitince fırınlanacak 2 bardak tavuk suyu dökülüp 5 dak kadar fırında çekmesi beklenecekÇıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis edilecek |
|