Besmet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BesmetBesmet Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır - Besmetin Yapılışı Malzemeler: 2 su bardağı mısır unu 4 su bardağı beyaz ekmek unu 2 pk kabartma tozualdığı kadar süt ve sıvı yağ tuz ceviz,susam,çörek otu bir tatlı kaşığı dövülmüş rezene (rezene yerine kabartma tozunun 1 tanesi mahlepli ve susam aromalı olabilir) Hazırlanışı: mısır unu ve normal unu,tuzu ve kabartma tozunu karıştırın ortasını açın sıvıyağ ve sütü ortasına dökerek yoğurmaya başlayın hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun su eklemeyin son olarak ceviz ve rezeneyi koyun biraz daha yoğurduktan sonra tepsiye yayın üzerine susam,çörek otu serperek biraz sıvıyağ gezdirin önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin kahvaltılarda ve çay saatleri için nefis afiyet olsun
|
|
|
|