Osmanlı Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı BöreğiOsmanlı Böreği Osmanlı Böreği Tarifi - Osmanlı Böreği Yapılışı - Osmanlı Yemek Tarifleri Hamur için; 500 gr un 1 yumurta 150 gr eritilmiş tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 su bardağı su Harç için; 150 gr beyaz peynir 200 gr kıyma 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 5 soğan 1 yumurta Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 50 gr dolmalık fıstık Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı kuşüzümü Üzeri için; 1 yumurta Hamur için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın Üzerini nemli bir bezle örtüp yanm saat bekletin![]() Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın Üzerlerine eritilip ılınmış tereyağını sürüp üçe katlayın Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın Buzdolabında 1 saat bekletin![]() Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin![]() Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın Buzdolabında yarım saat daha bekletin![]() Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalanna iç malzemeleri ekleyin Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin Servis yapın
|
|
|
|