![]() |
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Hamurlu Talaş KebabıMilföy Hamurlu Talaş Kebabı Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Tarifi - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Malzemeleri 1 kilo kuzu eti 600 gram kuru soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı domates salçası 50 gram margarin 3,5-4 su bardağı kadar su 2 tatlı kaşığı keik Yeterince tuz ve karabiber Üzerine Sürmek İçin: 1 Adet yumurtanın sarısı Hamuru İçin: Milföy Hamuru Yapılışı: [Talaş Kebabı (Milföy Hamuru ile)] 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyduğumuz margarin yağında pembeleştirelim ![]() ![]() Tencerede etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince salçayı katıp 1-2 dakika daha kavuralım ![]() ![]() Pişmesine yakın geri kalan soğanları piyazlık kıyıp baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim ![]() ![]() Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım ![]() ![]() Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|