Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastam, puf, sevimli

Sevimli puf pastam!

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sevimli puf pastam!



Çocuklarınızın bıkmadan yemek isteyeceği puf pasta, kolay tarifi ve muhteşem lezzetiyle evinize konuk oluyor


Puf pasta malzemeleri
Keki için
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

Kabartma tozu

Vanilya


Kreması için

75 gr tereyağı

Yarım su bardağı un

Yarım kaşık nişasta

1 su bardağından biraz eksik şeker

1 paket vanilin

Yarım litre süt
Muz
Soğuk süt
Puf pasta tarifi
Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin Artan kısımları blenderla ufalayın ve geniş bir kaseye alın Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.