![]() |
Fırında Beşamel Soslu Sebze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Beşamel Soslu SebzeDolaptaki patlıcanlar ve kabaklarla, nasıl bir yemek yapabileceğiniz konusunda size değişik bir fikir olacak! Malzemeler 2 büyük soğan 1 diş sarımsak Yarım bardak zeytinyağı 4 orta boy domates, soyulup doğranmış 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı) 2 büyük patlıcan 4 büyük kabak 3 dolmalık kırmızı biber 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı krema 3 büyük yumurta 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir) Tuz ve karabiber Yemeğin tarifi Patlıcanları alacalı soyun ![]() Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın ![]() Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin ![]() Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin ![]() ![]() Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın ![]() Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun ![]() Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin ![]() 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın ![]() Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin ![]() Piştikten sonra ılınmaya bırakın ![]() Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın ![]() Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın ![]() Tereyağını tavada eritin ![]() Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın ![]() Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın ![]() Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın ![]() 5 dakika ılınmasını sağlayın ![]() 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın ![]() Fırını 200C'ye getirin ![]() Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin ![]() ![]() Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın ![]() ![]() ![]() Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin ![]() Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|