Dondurmalı Şeftali Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Şeftali Tatlısıaçlığın verdiği sabırsızlıkla hızla yeriz, sonra da midemizde ağrılar başlar, hafif bir tatlı hem şekerinizi dengeler, hem de mideniz için problem yaratmaz ![]() Malzemeler 6 şeftali 12 tatlı kaşığı şeker 1,5 su bardağı su 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt Ceviz (isteğe bağlı) Şam fıstığı (isteğe bağlı) Dondurma Tatlının tarifi Şeftaliler soyulup ortadan 2'ye ayrılır ![]() Çekirdekleri çıkarılır, tepsiye dizilir Her birinin üstüne birer tatlı kaşığı şeker serpilir Tepsiye 1,5 su bardağı su eklenir![]() 200 derece fırında şeftaliler yumuşayıp şeker eriyene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir ![]() Fırından çıkan şeftaliler soğuyunca 1 su bardağı sütle hazırlanan krem şanti krema sıkacağı ile şeftalilerin içine doldurulur ![]() Buzdolabında soğutulur ![]() Dondurmayı ilave edip, cevizle süslenerek servis yapılır ![]()
|
|
|
|